סה"כ נקודות לשאלון |
---|
36 |
תוצאות השאלון נועדו להכוונה והדרכה בלבד .
התוצאות לא נועדו להוות אבחנה קלינית ואינן מהוות תחליף לאיבחון אישי ומקצועי.
שאלון זה נמצא בשימוש תדיר קליני ומחקרי, ובעל נתונים פסיכומטריים טובים.
אם ענית על כל השאלות וקיבלת ציון כללי של 33 נקודות ומעלה, נראה שאת/ה סובל מכמה מאפיינים של דחק פוסט טראומטי PTSD. כדאי לפנות לקבלת טיפול פסיכולוגי אצל פסיכולוג, על מנת לשפר את מצב הרוח או להביא ליציבותו.
מהי הפרעת דחק פוסט-טראומטית (PTSD)?
טיפול קוגנטיבי בהפרעת דחק פוסט טראומטית PTSD .
חווית הטראומה שעובר על אדם יכולה להתפרץ גם מספר שנים לאחר האירוע. טריגרים כמו לחץ, מצבי סיכון קיומיים וחוויות אינטנסיביות, יכולים לגרום להתפרצות של סימפטומים כמו דיכאון, חוסר עניין בחיים, חוסר תקוה, התקפי זעם, הסתגרות וחרדה חברתית.
הפרעת דחק פוסט טראומטית מעלה מחשבות ודימויים פולשניים חוזרים ונשנים, ביעותי לילה חוזרים, פלשבקים של האירוע, הימנעויות נרחבות, חוסר עניין בפעילויות חברתיות, תחושת ניתוק, קושי עם אמפתיה כלפי אחרים, סימפטומים של עוררות גופנית, קושי להירדם, קשיי ריכוז ולפעמים מצבי ניתוק.
הטיפול על פי המודל הקוגניטיבי עוסק בהערכות השליליות המופרזות לגבי האירוע הטראומטי ותוצאותיו, ובאינטגרציה של הזיכרון האוטוביוגרפי (שהוא מקוטע) של הטראומה בפרשנות השגויה של התגובות. בנוסף, הטיפול עוסק באסטרטגיות התמודדות עם הסימפטומים על ידי הנגשת הזיכרונות בצורה מילולית, בהתמודדות עם הפלשבקים שהינם זיכרונות אוטומטיים לא רצוניים ועשירים בתחושות של הטראומה.
טיפול CBT מזהה את מהות הטראומה, מידת החומרה והתוצאות וכן מה יהיו התגובות של הסביבה הקרובה.
מטרת טיפול קוגניטיבי ב-PTSD
- שיפור הזיכרון הטראומטי ושילובו בהקשר לזיכרונות אוטוביוגרפיים אחרים.
- זיהוי ונטרול מחשבות אוטומטיות של איום, סכנה ופגיעות.
- זיהוי הדימויים החודרניים.
- זיהוי אסטרטגיות לא יעילות.
- הפחתת ההימנעויות.
- חשיפה במציאות ובדמיון.